What are you looking for?
I det nordøstlige hjørne af DTU ligger Institut for Byggeri og Anlæg (DTU Byg). Med 10 laboratorier, to testhaller og
tre centre danner DTU Byg rammen om undervisning og forskning inden for de bygge- og anlægstekniske discipliner.
Arbejdet rækker lige fra at måle varmetransport i et fundament til at konstruere broer.

CCIT tilfører værdifuld viden, sparring og stabilitet, så medarbejdere og studerende på DTU Byg kan få det fulde udbytte af instituttets NetApp-løsning til storage.

”Vi bruger en række programmer på DTU, som genererer en del data fra beregninger, simuleringer og analyser,” fortæller Anders Brink, som er IT Administrator på DTU Byg. ”Derfor vægter vi driftssikkerhed og stabilitet højt, så der ikke går værdifuld viden og møjsommelige studieprojekter tabt.”

DTU Byg har i mange år brugt NetApp storage løsninger. Asynkron replikering mellem to sites styrker sikkerheden og ikke mindst snapshot-teknologien giver ro i sindet. Anders Brink uddyber: ”Vi har snapshots 12 måneder tilbage i tiden, så hvis en studerende har mistet en fil fra den 7. februar, skal vi nok finde den.”

NetApp er et sikkert valg i usikre tider

NetApps teknologi med snapshot er ikke alene med til at redde uheldige studerende, men er også et godt værn mod cyberkriminalitet. IT Administrator Anders Brink har været med i mange år og har derfor været vidne til, hvordan de cyberkriminelle bliver stadigt mere sofistikerede, og hvordan ransomwareangreb er noget, man kan regne med:

”Det er meget simpelt for os at foretage restore, hoppe tilbage til tidligere versioner og genstarte systemet. Løsningen er også enkel at have med at gøre i det daglige, hvor snapshots og deduplikering på vores NetApp storage løsning sparer tid og båndbredde.”

På DTU Byg har de ikke aktuelt oplevet angreb med omfattende konsekvenser for datasikkerheden, men Anders Brink og kollegerne er klar over, at det kun er et spørgsmål om tid, før de også bliver nødt til at trykke på knappen med ’restore’.

På DTU Byg er IT en intern affære

På DTU, hvor man blandt andet udklækker landets kommende ingeniører, er der en central IT-afdeling for hele institutionen. Men på DTU Byg har de deres egen IT-afdeling
udelukkende til instituttet, hvor Anders Brink sammen med sine kollegaer varetager drift og sikkerhed.

”Løsningen ligger  lokalt, og det har den altid gjort,” forklarer Anders Brink. ”Generelt vil DTU gerne gøre tingene selv, og her udgør vi en decentral IT-afdeling, som udleverer computere til brugerne, administrerer printerne, styrer storageløsningen og alle de andre serviceopgaver, der typisk ligger i en IT-afdeling.”

Organiseringen af opgaverne kan ved sygdom og ferier trække tungt på personaleressourcerne, og her kommer CCIT ind i billedet.

Samarbejdet rækker mange år tilbage

Personlige relationer er vigtige, når det gælder samarbejdet om en kompleks installation som hos DTU Byg. På instituttet har de brugt nøglepersonerne hos CCIT gennem mange år – en af dem er kommet på DTU Byg i over to årtier – og så kender man serverrummet ud og ind. 

”Vi kan sagtens have brug for kvalificeret hjælp i foreksempel ferieperioder, ved sygdom eller ved mere gennemgribende ændringer i systemet,” forklarer Anders Brink.

”Er der et problem, kan vi altid hente kvalificeret hjælp, og vi oplever, at CCIT har en stor faglighed inden for blandt NetApp-storageløsninger.”

Fagligheden dyrker administratoren også gennem deltagelse i CCDUG – CCIT Datacenter User Group.

”Den brugergruppe er guld værd, for den er et fortroligt rum, hvor man kan tale frit og vende problemstillinger med kolleger fra andre virksomheder og organisationer. Det kan være sikkerhedsspørgsmål, optimering af IT-ressourcer, faldgruber i licenser og ja, alt muligt andet. Brugergruppen er renset for salg, og der er tre arrangementer om året, der byder på erfaringsudveksling, inspiration og networking,” slutter Anders Brink, IT Administrator hos DTU byg.

Det skal tilføjes, at CCDUG er gratis at deltage i, og at brugergruppen er åben for alle, også selv om man ikke er kunde hos CCIT.

Institut for Byggeri og Anlæg (DTU Byg) råder over 10 laboratorier samt to testhaller og tre centre. De godt 200 medarbejdere består af det videnskabelige personale, det tekniske personale, administration og ph.d.-studerende. Instituttet er hen over året i kontakt med omkring 1.000 studerende og har i mange år brugt NetApp løsninger til storage. 

Back Top